CONCURSUL "TRAIAN LALESCU"


PROFESOR COORDONATOR:

PROFESORI: DIRECTOR DEPARTAMENT: PREZENTARE: Concursul studentesc Traian Lalescu
Traian Lalescu (1882-1929), eminent matematician, profesor, inginer, academician, a predat la Facultatea de Stiinte a Universitatii Bucuresti si a avut un rol important in aparitia Gazetei Matematice. Este autor al unor lucrari ce au deschis drumuri noi in literatura de specialitate, un savant cu o putere de munca iesita din comun.
Concursul care ii poarta numele are o indelungata traditie in Invatamantul romanesc. El a fost organizat pentru intaia oara în 1962 si a inregistrat o intrerupere intre anii 1989-1996. Din anul 2008, beneficiind si de sprijinul Fundatiei “Traian Lalescu”, concursul se desfasoara la nivel national.

Concursul se desfasoara pe urmatoarele sectiuni:
Sectiunea A - profil teoretic, anul I si II - pentru studenti de la facultatile de matematica si informatica.
Sectiunea B – profil electric, anul I - pentru studenti de la facultatile de automatica si calculatoare, fizica, electronica, inginerie electrica, electrotehnica, energetica, inclusiv departamentele cu predare în limbi straine, cu aceste profile.
Sectiunea C - profil neelectric - pentru studenti de la facultatile cu profil de stiinte aplicate, mecanic, chimie, transporturi, metalurgie, constructii, economic (de toate formele), biologie, inclusiv departamentele cu predare în limbi straine, cu aceste profile.
Sectiunea D – profil inginerie, anul II - pentru studenti de la facultatile cu profil din domeniul stiintelor ingineresti.

FAZA LOCALA UTCB: Sambata 16 Martie 2019 FCCIA, Sala III2 ora 10:00, Adresa: B-ul Lacul Tei, Nr. 122-124, Sector 2, BUCURESTI

LINKURI UTILE: